Zvicër: Pse janë obligative pagesat e Radios, televizionit dhe internetit…

Zvicra kohë më parë ka parashtruar disa ligje që lidhen për të mirën e funksionimit të shtetit, në mënyra shumëdimensionale…

Njëra nga to është edhe taksa obligative e radios, televizionit dhe internetit në Zvicër

Shteti i obligon të gjithë, që në pagën bazë të tyre, një përqindje të ndahet për këtë pjesë të lartëpërmendur.

Por cilat janë arsyet e kësaj takste?

Pagimi i këtyre takstave përdoret për të subvencionuar Korporatën Zvicerane të Transmetimit dhe një sërë kanalesh private radio dhe televizive.

Një herë në vit, çdo familje merr një faturë nga një agjenci e mandatuar nga qeveria e quajtur Serafe.

Duhet theksuar se këtë vit çmimi për këtë shërbim ka rënë nga 365 në 335 franga.

Të vetmit njerëz të përjashtuar nga kjo taksë janë ata që marrin përfitime të mirëqenies, personat me aftësi të kufizuara (përfshirë ata që janë të shurdhër dhe të verbër) dhe diplomatët.

Po ashtu, rregullat e regjistrimit zbatohen me përpikëri. Një nga arsyet është që shuma e taksave mbi të ardhurat dhe primet e sigurimeve shëndetësore që paguani bazohen në vendbanimin tuaj.

Ndërkohë, për t’u regjistruar do të duhet të tregoni kartën tuaj të identifikimit, lejen e qëndrimit / punës nëse jeni shtetas i huaj dhe vërtetimin e sigurimit shëndetësor (shih më poshtë).

Është më mirë të telefononi komunën tuaj para kohe për të zbuluar se cilat dokumente të tjera janë të nevojshme./Albinfo.ch